Dernek Hakkında Tıbbi Onkoloji Derneği Haberler

2020 Olağan Genel Kurul Toplantımızda Seçimi Yapılacak Gelecek Dönem Başkanlığına Aday Olacağını Açıklayan Dr. Murat Dinçer'in Yazısı

Çok değerli meslektaşlarım, kıymetli Hocalarım, 30 ağustos Zafer bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım. Pandemi nedenli geçirmekte olduğumuz zorlu süreç yalnızca  meslek pratiğimizi değil, günlük rutin yaşantımızı da  fevkalade etkilemiş bulunmakta. Adaylığımı açıkladığım dönemde de belirttiğim üzere öncelikli olarak Anadoludan başlayıp tüm merkezlere ziyaret götürme, sohbet etme; konuk olup sıkıntıları onlarla birlikte  yerinde yaşama gibi bir  planım mevcuttu. Pandemi şiddetini arttırana dek oldukça iyi işleyen bu oluşum  ne yazık ki zorlu koşullar nedeni ile bitirilemedi. Ancak yüz yüze ya da telefonla ulaştığım tüm değerli meslektaşlarıma kendimi, mesleğe bakış açımı ve geleceğe ait hayallerimi, projelerimi anlatmaya çalıştım. Değerli camiamızda ki tüm bireylerin hiç çekinmeden arayıp ulaşabileceği her tür soru/sorununu aktarabileceği bir arkadaş/ağabey/kardeş ilişkisi oluşturmak için çabaladım. Umarım kendimi yeterince ifade edebilmişimdir. Yüz yılda bir görülen Pandemi ne yazık ki bizim aktif hekimlik yaptığımız döneme denk geldi. Yaşadığımız  koşullar, bize birlik ve beraberlik içinde olmanın ne kadar önemli olduğunu, birbirimize ne kadar ihtiyacımız olduğunu tekrar anımsattı. Öyle anlar geliyor ki ‘yaşama dair’;  hayatta kalma, sevdiklerimizle beraber olabilme dışında ki her şey anlamsızlaşıyor. Yeni dönemde Yaşantımızın ne zaman tam anlamıyla normalleşeceğini, Dernek seçimlerinin zamanında yapılıp yapılamayacağını dahi  öngörmek mümkün değil. Pek çok Hekim ve sağlık çalışanının hayatını kaybettiği zorlu süreci  camia olarak kayıp vermeden atlatmamız en büyük dileğimdir.

Yeni Dönem Başkanlık seçimi için 8 ay öncesi çıktığım yolda sizlerin desteği ile sizlerle beraber yürümeye devam ediyorum. Yeni seçimlerin camiamıza hayırlı olmasını dilerim. Şimdiden yeni Başkan ve Yönetim kurulunun Camiamıza ve Ülkemize Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başkanlık / Yönetim Kurulu üyeliğine adaylığını  açıklayan tüm meslektaşlarıma başarılar diler sağlık mutluluk ve başarı dolu bir seçim ve yaşam dilerim.

Saygılarımla

Dr. Murat Dinçer

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi

Tıbbi Onkoloji